virtualis asszisztens

Válasz egy gyakori kérdésre (GYIK) – Virtuális asszisztenst keresek: Hogyan találok megfizethető és megbízható távasszisztenst 2024-ben?

Legyen szó virtuális marketing asszisztensről, adminisztrációs asszisztensről, vagy egy informatikai szakemberről, az XProjekt freelancer piactere mentőövet dob, hogy megtaláld a megfelelő segítséget a vállalkozásodhoz. Ismerd meg, milyen feladatokat láthat el egy virtuális asszisztens, és milyen árakkal és óradíjakkal számolhatsz 2024-ben! Adatbázisunk egyfajta virtuális asszisztens keresőként is működik, de az XProjekt ennél sokkal többet jelent! Hogy mit, azt megtudhatod ebből a cikkből!

Mi is az az asszisztencia szolgáltatás?

Az asszisztencia szolgáltatás lényege, hogy egy szakértő vagy egy csapat támogatást nyújt különféle feladatok elvégzéséhez. Ezek a szolgáltatások rugalmasan alkalmazkodnak az ügyfelek igényeihez, legyen szó üzleti vagy személyes ügyekről. A modern technológia és az internet elterjedésével ezek a szolgáltatások egyre népszerűbbé váltak, mivel lehetőséget nyújtanak arra, hogy a feladatokat költséghatékonyan, időben és helytől függetlenül oldják meg.

Mitől “virtuális” az asszisztencia? 

Az asszisztencia “virtuális” volta abból fakad, hogy a segítségnyújtás nem személyesen, hanem távolról, digitális eszközök és az internet segítségével történik. De mit is jelent ez a gyakorlatban, és miért olyan jó ez a megoldás?

A virtuális asszisztensek olyan szakemberek, akik otthonról vagy bárhonnan dolgozhatnak, ahol van internetkapcsolat. Nincs szükség fizikai irodára, és nem kell személyesen találkozni az ügyfelekkel. A feladatokat e-mailen, telefonon, videóhívásokon vagy különféle online platformokon keresztül végzik el. Így a szolgáltatás rugalmas, és könnyen alkalmazkodik az ügyfelek változó igényeihez.

Hogyan “úszik” a képbe egy freelancer – ha virtuális asszisztenst keresel?

Most képzeld el, hogy mindezt egy freelancer végzi. Ő az, aki szabadon, rugalmasan és önállóan dolgozik, akár a nappalijából, akár egy tengerparti kávézóból. A freelancerek azok a modern “szabadúszók”, akik a saját idejük urai, és pontosan azt a munkát végzik, amit szeretnek. Lásd: Freelancing, freelancer, szabadúszó jelentése, szinonimái magyarul, szemléletesen

Az XProjekt piactere tele van ilyen tehetséges freelancerekkel, akik készen állnak, hogy virtuális asszisztensként segítsenek neked. Nem kell többé azon aggódnod, hogy ki fogja kezelni az e-maileket, szervezni az utazásokat vagy éppen válaszolni az ügyfelek kérdéseire. Egy freelancer virtuális asszisztens mindezt megoldja helyetted, és mindezt rugalmasan, költséghatékonyan.

Miért érdemes szabadúszóra bízni a virtuális  asszisztensi munkát?

Az asszisztencia szolgáltatás lehetővé teszi, hogy az ügyfelek szakértői segítséget kapjanak anélkül, hogy állandó alkalmazottakat kellene foglalkoztatniuk. Ez különösen előnyös kisvállalkozások számára, akik nem engedhetik meg maguknak a teljes munkaidős alkalmazottakat, de szükségük van profi támogatásra. Az asszisztencia szolgáltatások széles skálája létezik, az adminisztratív támogatástól kezdve a technikai segítségnyújtásig és a marketing feladatokig.

A virtuális asszisztensek feladatai és típusai

Mielőtt rátérünk az árakra, nézzük meg pontokba szedve, hogy a különféle asszisztencia szolgáltatás mit is takar valójában?

Adminisztrációs és üzleti támogatás

A virtuális asszisztensek leggyakrabban adminisztrációs és üzleti támogatási feladatokat látnak el. Ide tartozik a levelezés, a naptárkezelés, az utazásszervezés, valamint az adatbázisok és a webáruházak karbantartása . Egy üzleti asszisztens pedig akár a pénzügyi nyilvántartások vezetését is elvégezheti. Ezek a feladatok mind hozzájárulnak ahhoz, hogy te az igazán fontos dolgokra koncentrálhass.

A marketing és kommunikációs asszisztensek feladatai

Virtuális marketing asszisztensek segítenek a közösségi média kezelésében, hirdetések készítésében és kampányok lebonyolításában. A kommunikációs asszisztensek pedig sajtóközlemények írásával, ügyfélszolgálattal és belső kommunikációval foglalkoznak. Képzeld el, hogy van valaki, aki a nap 24 órájában készen áll arra, hogy válaszoljon az ügyfeleid kérdéseire vagy megoldja a problémáikat – mindezt telefonon vagy akár online chat-en keresztül.

IT asszisztensek – informatikai támogatás

Az IT asszisztensek különféle technikai támogatást nyújtanak, mint például szoftverek telepítése, rendszergazdai feladatok és technikai problémák elhárítása. Az informatikai asszisztens általában mélyebb technikai tudással rendelkezik, mint egy átlagos virtuális asszisztens. És itt jön képbe a mesterséges intelligencia: a ChatGPT és hasonló technológiák révén ezek az asszisztensek még gyorsabban és hatékonyabban tudják megoldani a technikai kihívásokat.

A virtuális asszisztens tehát nem csak egy egyszerű adminisztratív segítő, hanem egy igazi mindenes, aki a legújabb technológiákat használva könnyíti meg az életedet. Akár egy egyszerű adatbázis-kezelésről, akár összetett marketingkampányok lebonyolításáról van szó, az XProjekt virtuális asszisztensei mindig készen állnak, hogy segítsenek neked.

Virtuális asszisztens árak és óradíjak 2024-ben

A virtuális asszisztensek árai széles skálán mozognak, attól függően, hogy milyen feladatokat kell ellátniuk és milyen szintű szakértelmet igényelnek. Egy alap adminisztrációs asszisztens óradíja Magyarországon általában 3000-10 000 Ft között mozog, míg egy specializáltabb, például IT vagy marketing asszisztens óradíja akár 10 000 – 25 000 Ft is lehet. Ezek az árak rugalmasak, és lehetőséget adnak arra, hogy a vállalkozások a saját igényeikhez és költségvetésükhöz igazítsák a szolgáltatásokat. 

Projektalapú díjazás – távasszisztens árak

Sok virtuális asszisztens projektalapon is dolgozik, ami azt jelenti, hogy fix árat szabnak egy adott feladat elvégzésére. Ez lehetővé teszi az ügyfelek számára, hogy előre kalkulálják a költségeket és biztosítsák, hogy a munka elvégzéséhez szükséges összeg beleférjen a költségvetésükbe. Az XProjekt piactérén számos virtuális asszisztens kínál ilyen típusú díjazást, ami még átláthatóbbá és kiszámíthatóbbá teszi a szolgáltatások igénybevételét.

Virtuális asszisztens közvetítés, marketing asszisztens szolgáltatások és árak az XProjekt keresőben

Az XProjekten rengeteg virtuális asszisztens áll készen, hogy levegye a válladról a terhet. Íme néhány példa, milyen feladatokra számíthatsz, és mennyibe kerülnek:

Az általános virtuális asszisztens árak: 5 000 – 10 000 Ft között mozognak, attól függően, hogy milyen feladatokat kell elvégezni, illetve mekkora tapasztalata van a szabadúszónak, mennyire sürgős a munka, stb. Ha az ügyfelek számára folyamatos támogatást nyújt a virtuális asszisztens a projekt teljes időtartama alatt, akkor alacsonyabb óradíjra számíthatsz. Ezért Is érdemes csomagajánlatokban illetve projektalapon gondolkodni, mivel ez mind a két fél számára kiszámíthatóbbá teszi az együttműködést és az árakat.

Ha nemzetközi vizekre eveznél, akár 5 000 Ft körül találhatsz angol nyelvű támogatást, ami meglepő lehet, de sok pályakezdő próbálgatja a szárnyait ezen a területen alacsonyabb árakkal. Ha viszont fontos számodra a tapasztalat, akkor inkább a minimum 15 000 Ft óradíjjal dolgozó virtuális asszisztensek között keresgélj. Lásd: Fordítás árak 2024 – szabadúszó fordítók, fordító irodák árazása

Ha marketing asszisztenst keresel, akkor az árazás igen széles skálán mozog. Ha értesz a marketinghez, és pontosan tudod, hogy mit akarsz, és ehhez keresel valakit, aki segít a végrehajtásban: legyen az blogcikk írása, hírlevél szövegezés, vagy social media poszt rendszeres közzététele, akkor a legolcsóbb ár kb. 5000 Ft/ óradíj lehet. Ennél alacsonyabb árat szerintem ne keress, mert az olcsó húsnak valóban híg lehet a leve. 

Ha komplett marketing kampány kivitelezéséhez keresel valakit, úgy hogy nem akarod “besározni” a kezed, akkor nyúlj mélyebben a pénztárcádba, mert jó szakértőt – aki leveszi a válladról a marketing feladatok terhét – nem fogsz alacsony áron találni. Valószínűleg itt a drágább lesz az olcsóbb, hiszen egy jó szakértő nem égeti feleslegesen a pénzedet, hiszen a segítségével megtérül a hirdetés és a virtuális asszisztencia költsége is. Tekints a 15 000- 25 000 Ft-os óradíjra befektetésként. Illetve gondolkodjatok projektalapon, csomagajánlatban. 

Milyen virtuális asszisztensi feladatok jöhetnek számításba magasabb óradíjjal ? 

  • Mindenféle kreatív tevékenység: pl. arculattervezés, grafikai munkák
  • Pénzügyi és jogi jellegű szolgáltatások: (9 000 Ft-ért már profi segítséget kaphatsz).
  • Digitális asszisztencia komplexebb projektekre, ahol a minőség garantált.
  • Social media menedzsment, ha profi közösségi média jelenlétre vágysz.
  • OptiMonk kampány: Egy jól célzott kampány nagyjából 10 000 Ft-ba kerül.
  • SEO szövegírás: Körülbelül 10 000 Ft-ért már minőségi tartalmat kapsz.
  • Étlapok átalakítása, közösségi médiába bejegyzések írása: 15 000 Ft-ért vonzóbbá teheted az étlapodat, és még bejegyzéseket is kapsz hozzá.

Az XProjekt platformján megtalálhatod a számodra legmegfelelőbb asszisztenst, legyen szó rövid távú projektről vagy hosszabb távú együttműködésről. Böngéssz az elérhető szakemberek között, és találd meg azt, aki tökéletesen illik az igényeidhez és költségvetésedhez!

Hogyan találd meg a legkönnyebben a megfelelő virtuális asszisztenst?

Az XProjekt nem csak egy virtuális asszisztens kereső, hanem egy közösség, ahol a legjobb magyar szabadúszók várják, hogy együtt dolgozzatok. Projekted feltöltésével gyorsan és könnyedén találhatsz rá a megfelelő szakemberre, aki professzionális támogatást nyújt számodra. Kattints a „Projekt felöltése” gombra, és hagyd, hogy a legtehetségesebb virtuális asszisztensek versenyezzenek a lehetőségért, hogy megvalósítsák a legmerészebb ötleteidet!

Az XProjekt adatbázisa tele van olyan tehetséges freelancerekkel, akik virtuális asszisztensként állnak rendelkezésedre. Akár egy marketing kampányt kell lebonyolítani, akár ügyfélszolgálati feladatokat kell ellátni, vagy technikai támogatásra van szükséged, nálunk megtalálod a megfelelő embert. Fedezd fel, hogyan teheti könnyebbé és hatékonyabbá az életedet egy virtuális asszisztens!

Ha tetszett a cikk oszd meg a közösségi oldalakon:

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

Bejelentkezés

Regisztráció

Jelszó visszaállítása

Kérjük, add meg a felhasználónevedet vagy az email címedet. Emailben kapsz egy linket az új jelszó létrehozásához.

Készült szív-vel és kávé-val Budapesten.
Minden jog fenntartva © 2024 XProjekt
Játékszabályzat ÁSZF Adatkezelés